Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Колегія освітян Чернівецької громади

Дата: 28.08.2021 14:44
Кількість переглядів: 377

Фото без опису28 серпня відбулось засідання колегії освітян громади. На колегії були присутні директора та заступники директорів ЗЗСО, керівники: дошкільних закладів, інклюзивного центру та закладу позашкільної освіти. В роботі колегії взяла участь селищний голова Олена Бень, яка зазначила: «…В освіті немає місця байдужим і випадковим людям. Від самого дитячого садка та чверть життя дитини ви формуєте її особистість і розум, навчаєте нового і невідомого, коригуєте розвиток, мудро створюєте маленьку частинку історії. Майбутнє нашої громади сьогодні сидить за партами. Яскрава, творча, ініціативна особистість – ось портрет учителя нової доби. Покладаюся на ваші мудрість, професіоналізм і терпіння. Вірю, що разом ми зможемо реалізувати непрості завдання, що стоять перед всіма нами Переконана, що спільними зусиллями освіта громади буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне майбутнє народжується в якості сьогоднішньої освіти. Висловлюю щиру вдячність всім вам, за вашу велику і натхненну працю, за вашу підтримку і розуміння. Високо ціную всіх вас і кожного зокрема, сподіваюсь, що ваш досвід вирішення освітніх проблем забезпечить успішну практичну реалізацію нових завдань розвитку освіти в громаді. Стратегічним завданням діяльності на наступний навчальний рік для всіх нас є: створення комфортних умов для розвитку дітей, для надання якісних освітніх послуг, співпраця у вирішенні ключових питань розвитку освіти. Тож давайте працювати разом, доповнюючи та підсилюючи зусилля один одного.…».
Начальник відділу освіти Марія Петровська, яка проаналізувала стан освіти в громаді, детально окреслила стан справ в дошкільній та загально середній освіті; окремо зупинилась на особливостях дистанційного навчання в період пандемії COVID-19; проаналізувала результати ДПА, ЗНО та вступної кампанії 2021 року; детально зупинилась на питаннях інклюзивного навчання, національно – патріотичного виховання, на проблемах та перемогах позашкілля. Закцентувала Марія Володимирівна також увагу присутніх на необхідності цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників громади, особливо в умовах реформування освіти. Також у своєму виступі, начальник освіти піднімала питання про прозорість та інформаційну відкритість закладів освіти, запобігання проявів булінгу (цькування), організацію харчування, забезпечення підвозу до шкіл учнів та педагогів. Окремо проаналізувала стан матеріально-технічної бази закладів освіти. І на завершення зазначила: «…Шановні колеги. Безперечно, в закладах освіти нашої громади є досить багато невирішених питань, які потребують значних капіталовкладень. Давно минув той час, коли знаряддям учителя була лише  дошка та крейда. Однак, є й інша правда: коли наявне обладнання та устаткування використовується нераціонально або не на повну потужність. Ще одна істина полягає в тому, що в школі є дві центральні фігури-учитель і учень. Синергія їх взаємодії помножена на наполегливу працю веде до успіху. Для держави надзвичайно важливо, щоб кожен навчальний заклад став для дитини осередком становлення громадянина - патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві. Тож нехай дороговказом для кожного із нас будуть слова Святослава Вакарчука, що вже стали крилатими: «Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…»!..».
Також, до присутніх звернулась голова профспілки освітян громади Наталія Басенко. 
На завершення було прийнято відповідне рішення та вручено освітянам Почесні грамоти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь