Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

У Чернівецькій громаді реалізовано два проєкти обласного конкурсу «Комфортні громади»

Дата: 25.01.2022 16:47
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

Перебуваючи з робочою поїздкою у Чернівецькій селищній територіальній громаді, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий разом з депутатом обласної Ради ВіталіємБенем ознайомився з реалізацією проєктів – переможців обласного конкурсу «Комфортні громади». 

У рамках конкурсу за напрямом «Безпечна громада» у Чернівецькій громаді реалізований проєкт системи цілодобового відеоспостереження. 

У смт Чернівці на всіх в’їздах і виїздах із селища, у велелюдних місцях та місцях найбільшого транспортного трафіку встановлено 21 камеру. Із них – 6 великих камер з функцією ідентифікації номеру та кольору автомобіля – в напрямку з Вінниці, Могилева-Подільського, Томашполя, Ямполя. Загальна вартість проєкту – 480,15 тис. грн.

– Відповідальне ставлення до пріоритетів розвитку та якісне виконання проєктів допомогло громаді стати переможцем в обласному конкурсі. Чернівецька громада минулого року отримала можливість реалізувати два своїх проєкти. Перший – безпековий напрям – система відеонагляду території громади. За конкурсом «Комфортні громади» на реалізацію цього проєкту було спрямовано 237 тис. грн, інші кошти – громади та місцевих підприємців, – говорить голова обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Чернівецька селищна голова Олена Бень розповідає, що пункт відеоспостереження розташований у приміщенні Поліцейської станції.

– Там встановлено 3 монітори, 2 відеореєстратори, 2 маршрутизатори та 2 комутатори. Ця система паралельно виведена на монітор у Чернівецькій селищній раді. Тож ми можемо також спостерігати за тим, що відбувається на вулицях громади, – каже Олена Бень.

Другий реалізований проєкт конкурсу обласної Ради – «Якісна та сучасна діагностика – запорука здоров’я людини». Завдяки проєкту було придбано медичне обладнання для Чернівецької лікарні на загальну суму 565,7 тисяч гривень: цифровий перетворювач (оцифровувач) для рентген діагностики і напівавтоматичний 2-канальний коагулометр.

– У громаді самі визначали, яке обладнання їм закуповувати. Зокрема, придбали оцифровувач до рентгенапарату. Ми переконалися в його необхідності та надзвичайній ефективності. Протягом року у громаді понад 15 000 жителів користалися послугами рентгену. Оцифровувач пришвидшив процес оброблення інформації. Це було правильне рішення громади, – коментує Вячеслав Соколовий.

Нині у Чернівецькій лікарні укладено 9 пакетів із НСЗУ. Сільська голова Олень Бень каже, що у громаді роблять усе, аби забезпечити медичний заклад необхідним якісним обладнанням. Цього року – теж подали проєкт на конкурс «Комфортні громади».

– У нас є необхідність придбання УЗД-апарату. Ми віддалена громада, до опорної лікарні людям важко доїжджати. Тому дуже важливо отримати сучасний УЗД-апарат, який забезпечить якісну діагностику, – каже Олена Бень.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий наголошує, що обласна Рада докладає усіх зусиль, аби давати громадам інструменти та стимули розвитку.

– У нинішньому році ми вже завершили перший етап відбору проєктів конкурсу «Комфортні громади». Нам вдалося збільшити фонд фінансування. Якщо у 2021 року було залучено 20 млн грн, то у 2022 році – 36 млн грн. Ми також оновили умови конкурсу. І, що дуже важливо, – люди у громадах отримали змогу самі обирати ті проєкти, які б вони хотіли бачити реалізованими у своїх громадах, – зазначив Вячеслав Соколовий.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь