Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Центри розміщення переселенців Вінниччини отримали пральні та сушильні машини

Дата: 04.06.2022 08:38
Кількість переглядів: 240

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україніпередало 40 пральних та 40 сушильних машин для центрів розміщення й обслуговування внутрішньо переміщених осіб громад Вінницької області.

голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія Сибірянська3 червня вручили пральні та сушильні машини представникам територіальних громад області та керівникам комунальних освітніх закладів, де проживають вимушені переселенці. Участь у заході взяли заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, заступниця Вінницького міського головиГалина Якубович, начальник управління спільної комунальної власності Вінницької області Сергій Кушнір, керівники комунальних закладів та голови територіальних громад.

– Дорогі друзі! Саме так я можу назвати сьогодні представників Міжнародної організації з міграції, які швидко відгукнулися на наше прохання про допомогу нашим співвітчизникам, які через напад росії змушені були покинути свої домівки та приїхати на Вінниччину. Саме так я можуназватиголів громад, старост в громадах, волонтерів, депутатів – всіх, хтоприхистивпереселенців та допомагаєїмвідчути себе на Вінниччині не гостями, а рідними людьми, – говорить Вячеслав Соколовий. –  Реаліїповномасштабноївійни – дужеважкі. Власніресурси в громадах не безмежні. І підтримка наших добрихпартнерів – вкрайнеобхідна.

Координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія СибірянськаЮлія Сибірянська каже, що з початку воєнних дій в Україні організація переорієнтувала профіль допомоги і наразі гуманітарна підтримка надається внутрішньо переміщеним особам у західній, східній та центральній областях України.

– Це проєкт, який фінансується USAID, – розподіл критично необхідної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Вінспрямований на задоволеннябазових потреб середнайбільшвразливих верст ВПО – створеннябільшкомфортних умов для проживання. Цепостачання 40 пральних та 40 сушильних машин для центріврозміщеннявнутрішньопереміщенихгромадян у містіВінниці та у громадах Вінницькоїобласті. Целише перша партія, і в перспективіочікуютьсянові поставки, –кажеЮліяСибірянська. – Такадопомога – один з напрямівроботинашоїорганізації. Надалібудеморозширюватидопомогу громадамВінницькоїобласті та внутрішньопереміщеним особам, які тут проживають.

ЗаступницяВінницькогоміськогоголови Галина Якубович зазначила,  що коли вони почали працювати з Міжнародноюорганізацією з міграції, булозрозуміло, щоце –дієвадопомога.

– Ми розуміємо, що не можемозамінитипереселенцямїхнідомівки, але маємозробити усе, щобїмунаших громадах було так само тепло і комфортно як там, де вони проживали. Сьогоднізавданнямісцевоївлади – допомогти. І ми церобимо. Ми дякуємотимміжнародниморганізаціям, якіпоруч з нами. І будеморобити усе для того, щобїмтакожнадаватиусюпотрібнуінформацію, аби вони могли оперативно діяти. Аджецедужеважливо, коли є оперативність і допомога людям надається у той момент, коли їмценеобхідно.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовийзазначає, що наВінниччинііз 24 лютого перебуває 171 тисяч 407 внутрішьопереміщенихосіб. Із них 1444 – маломобільні, 51 703 –дитини. І їхпотрібнозабезпечити продуктами, житлом, засобамигігієни, а такожстворити максимально можливізручніумови, зокрема – датиречі для нормального побуту. Реаліїповномасштабноївійни – дужеважкі. Власніресурси в громадах не безмежні. Тожпідтримкапартнерів – вкрайнеобхідна дляВінниччини.

–Дякуємо нашим міжнародним партнерам за допомогу. СьогодніМіжнароднаорганізація з міграціїпередає нашим громадам для забезпечення потреб центрів з прийомувнутрішньопереміщенихосібпральні та сушильнімашини. Усі, хто заявили потребу від громад, отрималитакудопомогу, – каже Вячеслав Соколовий. –ІзМіжнародноюорганізацією з міграціїВінниччинапрацює і в іншихнапрямах. Зокрема, цевперспективіреконструкція і ремонти таких центрівприйому ВПО. Цей проєкт дужеважливий. Аджерозуміємо, щопопереду зима і в проєктіробиться акцент на тепло- і водопостачання. Звісно, громади в цьомунапрямкутежпрацюють, а нашіміжнародніпартнеридопомагаютьїмвиходити на якісністандартижиття. Тож ми дякуємо і організації, і донорам, і усімтим, хтодопомагаєУкраїні в такий час.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь