A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Бюджет безпеки, оборони, стійкості: Вінницька обласна Рада визначила основні принципи формування обласного бюджету на 2024 рік

Дата: 30.10.2023 10:25
Кількість переглядів: 105

27 жовтня на черговій 45 сесії обласної Ради першим питанням порядку денного депутати розглянули та ухвалили рішення «Про принципи та пріоритети формування обласного бюджету Вінницької області на 2024 рік». Відповідно до них, депутати рекомендували Вінницькій обласній військові адміністрації здійснювати формування обласного бюджету.

Ключові принципи:

Прозорість бюджетуфективність та результативність. Забезпечення відкритості і прозорості на всіх етапах бюджетного процесу та оперативне інформування мешканців територіальних громад області. 

Залучення громадян. Включення представників усіх територіальних громад та громадськості в обговорення ключових показників обласного бюджету, проведення  публічної презентації в усіх 63 громадах Вінниччини.

Збалансованість та реалістичність. Формування збалансованого та реалістичного обласного бюджету Вінницької області в умовах воєнного стану, дотримання жорсткої фінансової дисципліни та підвищення ефективності і результативності використання бюджетних ресурсів. Ключові показники надходжень і, відповідно, витрат будуть залежати від показників державного бюджету та економічної ситуації в країні.

Ключові пріоритети:

Безпека та оборона.Пріоритетне спрямування коштів обласного бюджету на підтримку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, добровольчих формувань територіальної оборони та інших військових формувань, цивільний захист, правопорядок та ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Стійкість.Зміцнення економічної самостійності Вінниччини. Подолання негативних явищ в усіх галузях і сферах діяльності, пов’язаних з економічною кризою в умовах воєнного стану, збереження якості освіти та медицини.

Турбота.Забезпечення соціальної та медичної підтримки:

– захисників та захисниць, підтримки їхніх родин, родин загиблих під час військової агресії російської федерації проти України;

– дітей, які потребують особливої уваги, особливо дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних родин, дітей з інвалідністю;

– найбільш незахищених верств населення, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, осіб з інвалідністю, громадян похилого віку,внутрішньо переміщених осіб, малозабезпечених сімей.

Депутати також рекомендували обласній військовій адміністрації запровадити систему контролю та моніторингу за цільовим і ефективним використанням бюджетних коштів на платформі відкритих даних у сфері публічних фінансів е-data – офіційного державного інформаційного ресурсу, на якому представлена інформація у форматі відкритих даних про використанняпублічних коштів розпорядниками та одержувачами коштів бюджетів усіх рівнів,суб’єктами господарювання державної і комунальної власності, який є доступнимінструментом громадського контролю за плануванням та використаннямпублічних коштів.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий наголосив, що головним завданням для усіх залишається наближення Перемоги, а відтак – це усебічна допомога військовим, Президенту та військово-політичному керівництву. І вона повинна бути системною.

– Сьогодніобласна Рада затвердила ключовіпринципита пріоритетибюджетів на 2024 рік.За такими жпринципами та пріоритетами рекомендується формувати усі бюджети Вінниччини – як обласний, за який в умовах воєнного стану відповідає обласна військова адміністрація, так і бюджет кожної громади, – зазначив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Якщо ми будемо дотримуватися такого підходу, то зможемо зберегти стійкість і будемо впевнено рухатись вперед, допомагати нашим Збройним Силам, забезпечувати життєдіяльність критичної інфраструктури й інших галузей на території області. Все інше – після Перемоги.

Аналогічне рішення про те, що бюджет-2024 має бути бюджетом безпеки, оборони, стійкості, ухвалила Вінницька міська рада. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь