Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Пам’ятка щодо організації проведення випускних вечорів

Дата: 29.05.2024 11:51
Кількість переглядів: 62

На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

         Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускний незвичайно та яскраво, щоб свято  залишилось в серцях кожного навіки.

         Свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розуміє – щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.

Фото без опису         На жаль епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води і готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах.

         Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість та безпечність), відсутність належних умов для приготування страв, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму, залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та інше.

         Тому, щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби:

  • влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте;
  • поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв;
  • узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та сумнівних страв в епідемічному відношенні (студні, форшмаки, м'ясо та яйця водо плаваючої птиці, низькосортні м'ясні вироби (нижче І сорту), гриби дикорослі, сир м'який без термічної обробки, рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви непромислового виробництва, нарізані салати з майонезом, оцтом, сметаною);
  • не допускайте приготування (копчення, смаження, в’ялення) м'ясних, рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення (м'ясних, грибних, овочевих).
  • не допускайте вживання учнями випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь