Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

5 позачергова сесія Чернівецької селищної ради 8 скликання

Дата: 24.02.2021 19:19
Кількість переглядів: 377

Сьогодні відбулась 5 позачергова сесія Чернівецької селищної ради 8 скликання.

Фото без описуЗнову на розгляд депутатів виносились надзвичайно актуальні для громади питання. Серед них, про  участь Чернівецької селищної ради у конкурсі Вінницької обласної Ради «Комфортні громади». Озвучуючи дане питання, селищний голова Олена Бень зазначила наступне: «Як ви всі знаєте, в проекті Стратегії розвитку Чернівецької селищної ради на 2021 – 2030 роки  задекларовано, що розвиток громади вимагає комплексного підходу та використання механізмів співпраці влади, бізнесу і громади. Одним із проявів такого підходу є участь в різноманітних конкурсах. Це сприятиме залученню додаткових інвестицій. Хочу сказати, що пропозицій по конкурсах дуже багато і міжнародних в тому числі, ми маємо зараз унікальну можливість залучення коштів на розвиток інфраструктури нашої громади з мінімальним затратами з нашого місцевого бюджету. Ми написали для участі в обласному конкурсі «Комфортні громади» 4 проекти.

Перший - «Чернівеччина– місце безпеки та комфорту» - цей проект у нас в пріоритеті. Це придбання  та встановлення відеокамер - приблизно 18 шт. - які будуть розміщені в селах Борівка, Гонтівка, Березівка, Мазурівка і в Чернівцях ( на майбутнє – плануємо такі камери в кожному селі громади).

Другий пріоритетний проект «Якісна та сучасна діагностика – запорука збереження здоров’я людини» - придбання оцифровувача в рентген кабінет і коагулометр в лабораторію - це апарат, який визначає всі показники щодо стану розрідження крові. Це придбання надзвичайно актуальне в період пандемії короно вірусу СОVID19, коли від якісного рентгену і точного визначення показників крові залежить життя людини.

Третій проект - «За здоров’ям на спортивний майданчик». Це придбання багатофункціонального покриття  для спортивного майданчика.

Четвертий проект - «Інклюзивний простір – це рівність та доступність у нашому сьогоденні» Пристосування приміщення Центру надання медико – санітарної допомоги для вільного до ступу людей з інвалідністю...»

Також, на сесії депутатами затверджено Правила благоустрою населених пунктів на території Чернівецької селищної територіальної громади, що сприятиме забезпеченню чистоти в селах та селищах громади, ліквідації стихійних сміттєзвалищ та захаращення вулиць, врегулює питання відповідальності громадян. Ще одне депутатське рішення, яке дотичне до благоустрою: в Чернівецькій лікарні на балансі перебував автомобіль, який призначений для викачування каналізації, він в несправному стані, лікарня готувала його на списання, а депутати вирішили прийняти на свій баланс, відремонтувати, і використовувати за призначенням.

Ще одним важливим питанням було внесення змін до рішення 2 позачергової сесії селищної ради 8 скликання від 24.12.2020 року № 50 «Про бюджет Чернівецької селищної територіальної громади на 2021 рік, в частині збільшення призначень селищного бюджету, що сприятимуть розвитку громади.

Прийнято Комплексну обороно – правоохоронну програму профілактики злочинності в Чернівецькій селищній територіальній громаді Могилів – Подільського району Вінницької області на 2021-2025 роки.

Затверджено Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників комунальних підприємств, організацій, установ, закладів,що належать до комунальної власності Чернівецької селищної ради.

Найбільше питань знову було земельних, аж 47, і в основному це затвердження або дозвіл на виготовлення земельної документації фізичним особам (жителям громади), було також декілька договорів про збільшення орендної плати. Голова громади зазначила, що: «…Наскільки успішною та самодостатньою буде наша громада залежить в першу чергу від кожного з нас. Хочу до вас, шановні депутати, звернутись з проханням, а можливо і вимогою при розгляді земельних питань відкинути свої особисті амбіції і інтереси, стати монолітною командою однодумців та подумати про наповнення бюджету. Прошу допомогти провести інформаційно – роз’яснювальну роботу з сільгоспвиробниками, одноосібниками про необхідність збільшення відсоткового розміру податку, необхідність сплати за користування землею, яка знаходиться в тій чи іншій власності. Шановні, ми мусимо наповнювати наш бюджет і розвивати громаду! Працюємо разом! Ідемо далі!». В цьому активно голову підтримав депутат Анатолій Лутковський, який закликав депутатів підтримати ініціативу селищного голови та разом сприяти наповненню місцевого бюджету.

У різному вкотре повернулись до питання комунальної аптеки, заслухали звіт комісії, створеної на попередньому засіданні та обговорили подальші шляхи врегулювання даного питання.

В роботі сесії взяли участь голова Могилів – Подільської районної ради Іван Телеватюк та заступник голови Могилів – Подільської районної ради Василь Мельничук. Голова Могилів – Подільської районної ради, виступаючи перед депутатами та запрошеними окреслив шляхи подальшої співпраці райради з Чернівецькою громадою та закликав депутатів до консолідації всіх політичних сил, з метою досягнення успішного розвитку Чернівеччини.

Загалом сесія пройшла злагоджено, адже всі питання, що розглядались, попередньо узгоджені постійними комісіями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь