A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

12 сесія  селищної ради 8 скликання

Дата: 14.07.2021 17:10
Кількість переглядів: 416

Фото без опису14 липня відбулась 12 чергова сесія  селищної ради 8 скликання основним питанням із 46 питань порядку денного було «Про встановлення місцевих податків та зборів». Місцеві податки та збори зараховуються в повному обсязі до місцевого бюджету та, є джерелом формування загального фонду бюджету Чернівецької ТГ, забезпечують збалансованість дохідної частини бюджету та задоволення нагальних потреб громади. Кошти від їх надходження спрямовуються на забезпечення діяльності функціонування бюджетних установ, благоустрій територій територіальної громади, виконання програм соціально-економічного розвитку Чернівецької територіальної громади. Зокрема, було прийнято наступне. Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб встановлено у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв.м. бази оподаткування, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості .
для фізичних осіб в розмірі 0,1% (6 грн. за 1 кв.м.);
юридичних осіб розмірі 0,15 % (9 грн. за 1 кв.м.).
Пільги із сплати податку визначені Податковим кодексом України.
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.
Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).
Ставка транспортного податку на власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньо ринкова вартість яких понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового періоду, встановлюється у розмірі 25000,00 грн за кожен автомобіль.
Ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються відповідно до видів господарської діяльності у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, другої групи - у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року . 
Для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1934 грн), встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Для другої групи платників єдиного податку –20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Також встановлено Ставки земельного податку. 
Більш детально із рішенням можна ознайомитись на офіційному веб – сайті Чернівецької селищної ради за посиланням http://chernivecka.gromada.org.ua/rishennya-sesii-pro-prijnyattya-miscevih-podatkiv-ta-zboriv-12-48-49-19-08-2016/Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь