A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Дата: 30.07.2021 15:14
Кількість переглядів: 427

Фото без описуФото без опису 30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.
Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини і одним із найсерйозніших злочинів проти людини ,який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.
День був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 18 грудня 2013 року. Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми як у себе вдома, так і за кордоном.
Заступники селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької селищної ради, працівники відділу соціального захисту населення, служби у справах дітей, КУ «Центр надання соціальних послуг» Чернівецької селищної ради, служби у справах дітей ,сім’ї та молоді Могилів-Подільської РДА ,Чернівецького бюро правової допомоги Томашпільського МЦБВПД, Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області  30.07.2021 року провели захід, який присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, з метою підвищення рівня поінформованості громадян громади стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.
  
10 ФАКТІВ, ЯКІ ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ
1. Торгівля людьми - це експлуатація людей з метою отримання вигоди.
2. Як правило, жертви потрапляють у трудове, сексуальне або домашнє рабство.
3. Торгівля людьми - найбільш активно розвивається злочинна діяльність, що приносить щорічний дохід, оцінюваний в 150 мільярдів доларів США.
4. Особливо вразливі ті особи, які через бідність або відсутність роботи мають намір покинути свій будинок в пошуках кращого життя.
5. У сучасному рабстві перебувають понад 20 мільйонів людей.
6. У більшості випадків люди стають жертвами торгівлі людьми через обман чи шляхом примусу.
7. Злочинці - як правило, люди, яких жертви добре знають і довіряють їм.
8. Коли люди стають об’єктами експлуатації, вони змушені працювати багато годин поспіль, або взагалі не отримуючи винагороди за свою працю, або отримуючи мізерну оплату. Крім того, жертви можуть нерідко піддаватися фізичному або психологічному насильству: загрозам, згвалтувань, вбивств.
9. Найчастіше у жертв забирають документи і примушують платити вигадані борги.
10. Торгівля людьми - це глобальне явище, яке має місце прямо зараз в кожній без винятку країні.
  Аби уникнути біди в майбутньому та не потрапити в рабство, слід дослухатись до порад фахівців:
- нікому не довіряйте ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас;
- залиште вдома, своїм друзям чи близьким детальну інформацію про своє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого закордонного паспорту і контракту;
- якщо Ви плануєте взяти шлюб з іноземним громадянином (громадянкою), скористайтеся порадами юриста чи фахівців посольств країни, в якій Ви плануєте жити, стосовно Ваших прав та прав Ваших дітей, народжених за кордоном та в Україні. А також пам’ятайте, що фіктивний шлюб – порушення закону. Це може стати причиною Вашого ув’язнення або депортації (видворення з країни);
- не забудьте з;ясувати номери телефонів українських посольств та консульських представництв у країні, до якої Ви виїжджаєте. Якщо Ви опинилися у скрутній ситуації, залишилися без паспорту або Вам хтось загрожує, - звертайтесь до представників посольств своєї країни;
- скористайтесь послугами неурядових організацій та служб, які активно працюють в зарубіжних країнах, надаючи допомогу особам, які опинились у складному становищі;
- зверніть увагу на те, що термін перебування на території іноземної держави зазначений у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливлює Ваш наступний виїзд за кордон;
- не забувайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.
   Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об;єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.
  Якщо Ви стали жертвою торгівлі звертайтесь за телефонами «Лінії довіри» з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області 0 - 800 – 75 – 04 - 75; Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми: 0-800-505-501 (дзвінки безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні) 527 – безкоштовно з номерів Київстар, МТС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь