A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Депутати облРади звернулися до Кабміну: вимагають не допустити підвищення тарифів для населення та надати субвенцію місцевим бюджетам на закупівлю газу для бюджетних установ Джерело: https://vinrada.gov.ua/deputati-oblradi-zvernulisya-do-kabminu-vima

Дата: 11.10.2021 11:25
Кількість переглядів: 296

Фото без опису24 вересня на черговій 12-й сесії обласної Ради депутати схвалили звернення до Кабінету Міністрів України щодо невідкладного врегулювання кризової ситуації, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ.

Проєкт рішення подав голова фракції політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Хом’як. Його підтримали фракції обласної Ради: «Батьківщина», «Європейська Солідарність», «За майбутнє», «Опозиційна платформа».

 «Із  початку  року  відпускна  ціна  природного  газу  для  бюджетних  організацій територіальних громад України зросла у 2-2,5 раза.  Сьогодні сягає 18-20 тисяч гривень  за тисячу  куб. м  природного  газу та  продовжує  зростати.  Це  створює критичну напруженість місцевих бюджетів», – зазначається у зверненні.

Звертається увага на те, що у нинішніх умовах подальше зростання ціни на газ для бюджетних установ та організацій ставить під загрозу проведення опалювального сезону, зокрема, забезпечення теплом шкіл, дитячих садочків, лікарень.

У зверненні також вказується, що головною ідеєю реформи  децентралізації,  яку запроваджував  Уряд  Володимира  Гройсмана, є передача  повноважень і фінансів  від  державної  влади  органам  місцевого  самоврядування.  Так,  на першому  етапі  реформи  завдяки  впровадженій  фінансовій  децентралізації місцеві  бюджети  зросли в понад 4 рази - із 68,6 млрд грн у 2014 році до 275 млрд грн у 2019 році.

«Разом із тим, за останні два роки ситуація докорінно змінилася –  держава активно передає повноваження  місцевому  самоврядуванню,  проте  жодного  разу за цей час не переглядаючи структуру бази доходів  бюджетів  місцевого самоврядування»,  –  наголошують депутати.

Після обговорення проєкту рішення депутати внесли до нього доповнення.  Так, підтримали позицію чітко зафіксувати у зверненні вимогу недопущення підняття тарифів для населення і передбачити компенсацію теплопостачальним підприємствам за різницю у тарифах з державного бюджету.

Також у зверненні депутати вимагають:

-  невідкладно  вжити  заходів  для  врегулювання  кризової  ситуації,  яка  виникла внаслідок бездіяльності Уряду;

- негайно прийняти необхідні рішення щодо надання  субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю природного газу  для  проведення опалювального сезону;

- невідкладно внести до Верховної Ради України проєкт змін до  Бюджетного кодексу України зі збільшенням до 75% зарахування надходжень від ПДФО до  бюджетів  територіальних  громад,  оскільки 60%  ПДФО,  які  нині зараховуються  до  таких  бюджетів,  вже  є  недостатнім  джерелом  здійснення тих  видатків,  які  визначаються  функціями  держави  й  передані  місцевому самоврядуванню до виконання.
Джерело: https://vinrada.gov.ua/deputati-oblradi-zvernulisya-do-kabminu-vimagajut-ne-dopustiti-pidvischennya-tarifiv-dlya-naselennya-ta-nadati-subvenciju-miscevim-bjudzhetam-na-zakupivlju-gazu-dlya-bjudzhetnih-ustanov.htm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь