Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Центри розміщення переселенців Вінниччини отримали пральні та сушильні машини

Дата: 04.06.2022 08:38
Кількість переглядів: 231

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україніпередало 40 пральних та 40 сушильних машин для центрів розміщення й обслуговування внутрішньо переміщених осіб громад Вінницької області.

голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія Сибірянська3 червня вручили пральні та сушильні машини представникам територіальних громад області та керівникам комунальних освітніх закладів, де проживають вимушені переселенці. Участь у заході взяли заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, заступниця Вінницького міського головиГалина Якубович, начальник управління спільної комунальної власності Вінницької області Сергій Кушнір, керівники комунальних закладів та голови територіальних громад.

– Дорогі друзі! Саме так я можу назвати сьогодні представників Міжнародної організації з міграції, які швидко відгукнулися на наше прохання про допомогу нашим співвітчизникам, які через напад росії змушені були покинути свої домівки та приїхати на Вінниччину. Саме так я можуназватиголів громад, старост в громадах, волонтерів, депутатів – всіх, хтоприхистивпереселенців та допомагаєїмвідчути себе на Вінниччині не гостями, а рідними людьми, – говорить Вячеслав Соколовий. –  Реаліїповномасштабноївійни – дужеважкі. Власніресурси в громадах не безмежні. І підтримка наших добрихпартнерів – вкрайнеобхідна.

Координаторка Вінницького офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) Юлія СибірянськаЮлія Сибірянська каже, що з початку воєнних дій в Україні організація переорієнтувала профіль допомоги і наразі гуманітарна підтримка надається внутрішньо переміщеним особам у західній, східній та центральній областях України.

– Це проєкт, який фінансується USAID, – розподіл критично необхідної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Вінспрямований на задоволеннябазових потреб середнайбільшвразливих верст ВПО – створеннябільшкомфортних умов для проживання. Цепостачання 40 пральних та 40 сушильних машин для центріврозміщеннявнутрішньопереміщенихгромадян у містіВінниці та у громадах Вінницькоїобласті. Целише перша партія, і в перспективіочікуютьсянові поставки, –кажеЮліяСибірянська. – Такадопомога – один з напрямівроботинашоїорганізації. Надалібудеморозширюватидопомогу громадамВінницькоїобласті та внутрішньопереміщеним особам, які тут проживають.

ЗаступницяВінницькогоміськогоголови Галина Якубович зазначила,  що коли вони почали працювати з Міжнародноюорганізацією з міграції, булозрозуміло, щоце –дієвадопомога.

– Ми розуміємо, що не можемозамінитипереселенцямїхнідомівки, але маємозробити усе, щобїмунаших громадах було так само тепло і комфортно як там, де вони проживали. Сьогоднізавданнямісцевоївлади – допомогти. І ми церобимо. Ми дякуємотимміжнародниморганізаціям, якіпоруч з нами. І будеморобити усе для того, щобїмтакожнадаватиусюпотрібнуінформацію, аби вони могли оперативно діяти. Аджецедужеважливо, коли є оперативність і допомога людям надається у той момент, коли їмценеобхідно.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовийзазначає, що наВінниччинііз 24 лютого перебуває 171 тисяч 407 внутрішьопереміщенихосіб. Із них 1444 – маломобільні, 51 703 –дитини. І їхпотрібнозабезпечити продуктами, житлом, засобамигігієни, а такожстворити максимально можливізручніумови, зокрема – датиречі для нормального побуту. Реаліїповномасштабноївійни – дужеважкі. Власніресурси в громадах не безмежні. Тожпідтримкапартнерів – вкрайнеобхідна дляВінниччини.

–Дякуємо нашим міжнародним партнерам за допомогу. СьогодніМіжнароднаорганізація з міграціїпередає нашим громадам для забезпечення потреб центрів з прийомувнутрішньопереміщенихосібпральні та сушильнімашини. Усі, хто заявили потребу від громад, отрималитакудопомогу, – каже Вячеслав Соколовий. –ІзМіжнародноюорганізацією з міграціїВінниччинапрацює і в іншихнапрямах. Зокрема, цевперспективіреконструкція і ремонти таких центрівприйому ВПО. Цей проєкт дужеважливий. Аджерозуміємо, щопопереду зима і в проєктіробиться акцент на тепло- і водопостачання. Звісно, громади в цьомунапрямкутежпрацюють, а нашіміжнародніпартнеридопомагаютьїмвиходити на якісністандартижиття. Тож ми дякуємо і організації, і донорам, і усімтим, хтодопомагаєУкраїні в такий час.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь