A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

На захисті прав та інтересів дітей

Дата: 16.02.2023 15:18
Кількість переглядів: 125

  Фото без описуФото без опису  З метою вирішення нагальних питань, що стосуються   захисту прав та інтересів дітей, які проживають на території Чернівецької селищної ради, відбулася спільна нарада за участю начальника  служби у справах дітей Чернівецької селищної ради Л.Юрковської, завсектору Чернівецького бюро правової допомоги Томашпільського місцевого центру з надання БПД (безоплатної правової  допомоги) В.Бабій, начальника Могилів-Подільського сектору №2 філії Державної  установи «Центр пробації» у Вінницькій області  О.В. Мельника, начальника відділу соціального захисту населення селищної ради Н.Ляхович,  поліцейського офіцера громади В.Антонюка, директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Чернівецької селищної ради Т.Гринько,  зав відділення ССДМ  Центру О.Єрмакова, фахівця із соціальної роботи Центру Л.Ліщинської. 
  Було проаналізовано роботу структур, дотичних до захисту прав дітей  щодо подолання таких негативних явищ як дитяча злочинність, бездоглядність та безпритульність, роботу із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, на утриманні яких перебувають малолітні та неповнолітні діти. На жаль, ситуація щодо сімей, які прийнято називати неблагополучними, суттєво не поліпшується. До того ж, до загальної кількості «своїх» додаються ще й окремі родини з числа внутрішньо переміщених осіб. Низький  батьківський потенціал, асоціальна поведінка, небажання  позитивних змін та часто просто нерозуміння елементарних життєвих питань вкрай негативно впливають насамперед на дітей, які виховуються у даних сім’ях. Для поліпшення соціального благополуччя  учасники наради  визначили алгоритм дій з метою оперативного вирішення різноманітних питань, що виникають у роботі  із вищезазначеною категорією жителів нашої громади. До  того ж, багатьом родинам  може надаватися  безоплатна первинна та вторинна  правова допомога , яка гарантується державою. Багато родин навіть не знають про можливість отримання такої допомоги у передбачених законом випадках. 
   Щоб довести інформацію про гарантовану державою правову допомогу до жителів сіл  громади, а також з метою оперативного втручання фахівців у ситуації, що виникли у неблагополучних родинах ,  учасники наради  вирішили  провести ряд виїзних засідань   на базі тих сіл, де проживає чимала кількість родин із низькою соціальною відповідальністю.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь