A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Депутати Вінницької обласної Ради доручили обласній військовій адміністрації збільшити фінансування оборони та підтримки ЗСУ

Дата: 25.08.2023 16:25
Кількість переглядів: 51

25 серпня на черговій 43 сесії обласної Ради депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2023 року. 

Директор департаменту фінансів обласної військової адміністрації Микола Копачевський повідомив, що за підсумками першого півріччя 2023 року обласний бюджет виконаний та має суттєвий приріст.

– За І півріччя 2023 року з урахуванням усіх міжбюджетних трансфертів (субвенцій, дотацій) до обласного бюджету по доходах загального та спеціального фондів надійшло понад 2,5 млрд грн (55,93 % плану на рік та 97,43% плану на І півріччя), – зазначив директор департаменту фінансів обласної  військової адміністрації Микола Копачевський. – Видатки обласного бюджету за січень – червень 2023 року (загальний і спеціальний фонди) складають понад 1,991 млрд грн (або 40,34% до уточненого плану на рік та 67,17% до уточненого плану на І півріччя). Резервний фонд обласного бюджету складає понад  94,3 млн грн.

Інформацію депутати взяли до відома. 

Голова постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович повідомила, що на засіданні постійної комісії, яке відбулось 3 серпня 2023 року, депутати заслухали звіт про виконання Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки за І півріччя 2023 року. 

– Обсяг програмних заходів на 2023 рік затверджено в сумі 25,9 млн грн, профінансовано за півріччя – 21,6 млн грн, або 83%, з яких на заходи з оборони спрямовано 15,1 млн грн та на правоохоронну діяльність – 6,5млнгрн, – сказала Галина Якубович. – Відтак, за результатами розгляду звіту, комісією було одноголосно рекомендовано переглянути заходи Комплексної оборонно-правоохоронної програми, визначити пріоритетні напрямки з підвищення обороноздатності та територіальної оборони області та включити їх до заходів програми, а також підкріпити відповідним фінансовим ресурсом. 

Пропонується, зокрема, спрямувати кошти на придбання для військових частин обладнання, квадрокоптерів, тепловізорів, приладів нічного бачення, антидронових рушниць, зарядних станцій, спецтранспорту, технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни тощо. 

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий запропонував надати протокольне доручення обласній військовій адміністрації внести зміни до обласного бюджету та передбачити бюджетні призначення на реалізацію заходів Комплексної програми за рахунок перевиконання дохідної частини обласного бюджету, а також за рахунок перерозподілу видатків із неактуальних в умовах війни обласних програм. 

– Зараз завдання №1 – допомога та підтримка  військових. Дуже влучно з цього приводу висловився Президент України Володимир Зеленський на Конгресі місцевих та регіональних влад 30 липня. Він сказав, що бюджет є відображенням пріоритетів держави, області, міста, села, селища, – наголосив Вячеслав Соколовий. – Маємо залишатися згуртованими. І тільки це допоможе нам здобути Перемогу. 

Депутати обласної Ради підтримали протокольне доручення, надане обласній військовій адміністрації.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь