A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 16.11.2023 08:33
Кількість переглядів: 138

    У залі засідань Чернівецької селищної ради відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, у якому, крім членів комісії,  взяли участь Чернівецький селищний голова Бень О.П.,  перший заступник селищного  голови Кузь А.Й., директори Березівського ліцею Кліщук Л.П. та  опорного закладу освіти «Борівський ліцей» Чернівецької селищної ради Попов О.В. 

    На порядок денний виносились питання забезпечення прав та інтересів дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах через невиконання їхніми батьками своїх безпосередніх обов’язків  щодо утримання, навчання та виховання дітей.

    Зважаючи на те, що державою  визначено пріоритетним напрямком  виховання  кожної дитини  в родинному оточенні, - установи, організації та служби Чернівецької громади, які дотичні до захисту прав та інтересів дітей, скоординовують свою діяльність на отриманні  родинами з дітьми усього спектру послуг: соціальних, медичних, освітніх, правових  та ін..

   Суттєвим полегшенням ситуації, коли дитина через складні життєві обставини  не  може  тимчасово проживати разом з батьками, має стати створення в громаді  патронату над дитиною,  метою якого є забезпечення захисту дитини та надання  їй  і  її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю, або надання їй відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини. Патронат –  це розширення можливостей громади у забезпеченні права кожної дитини на сім’ю.  

   Також   обговорено питання порядку встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.        

   Поліцейськими нашої  громади проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо поширення інформації про ратифікацію Україною 20.06.2022 року Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. 

    З усіх обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь