A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Борись за себе!

Дата: 11.12.2023 09:46
Кількість переглядів: 67

  В рамках  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  у Чернівецькому ліцеї №1 відбулася  зустріч головного спеціаліста служби у справах дітей Чернівецької селищної ради Т.С.Цапок та поліцейських офіцерів В.А.Антонюка і С.В.Дроздовського    з старшокласниками  цього навчального закладу.

    Зустріч  відбулася  у  невимушеній  атмосфері. Представники служб, дотичних  до захисту прав дітей, зазначили, що теми  насильства в родині стали предметом публічного обговорення не так давно. Щоб перемогти  реальне  зло,  треба відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення.   Існує широко розповсюджений міф, що насильство  – проблема лише неблагополучних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з пияцтвом та бідністю. Проте, це  зовсім не так! Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.   Коли насильство  здійснюється в сім’ї, у більшості випадків його свідком стає дитина, що робить її також жертвою такого насильства.      

  Підлітки  активно дискутували , відповідали на запитання. Тож  в процесі обговорення  з’ясували, що незалежно від того, в яких формах вчиняється насильство: фізичній, психологічній, сексуальній чи економічній, незалежно від того, хто виступає кривдником і де відбувається насильство,  обов’язково  треба розказати про свою проблему рідним і близьким , звернутися за допомогою до спеціалістів - лікаря, психолога, юриста, тих, хто поруч, і кому довіряєш.     

  І якщо проти тебе вчинено насильство , обов’язково зателефонуй до поліції за номером 102. Поліцейські складуть протокол, і у разі наявності тілесних ушкоджень ними може бути надано направлення на проходження судово-медичної експертизи.   Її результати можуть стати підставою для відкриття кримінального провадження щодо кривдника.

  Так,  насильство проти тебе – це також війна. Борись за себе!   

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь