Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

НОВИНИ

З Днем вишиванки!

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня.  Свято було засноване на Буковині в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну. Тож нехай День вишиванки зітре кордони і об’єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення. Бажаємо зміцнення української ідентичності заради процвітання України. Відмінного настрою і різнокольорових вражень!  

10:33:38 20.05.2021

Відбулось засідання виконкому селищної ради. 

Одне з головних питань - встановлення  місцевих  податків і зборів. Прийнято рішення направити пакет необхідних документів в Державну регуляторну службу України, а після обговорення винести дане питання на сесію селищної ради для встановлення місцевих податків і зборів. Утворено міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та перебувають на обліку служби у справах дітей Чернівецької селищної  рад. Надано повноваження службі у справах дітей Чернівецької селищної ради щодо організації діяльності міждисциплінарної команди шляхом формування її персонального складу на підставі пропозицій суб’єктів виявлення та/або організації соціального захисту дітей для забезпечення допомоги кожній конкретній дитині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, проведення засідань міждисциплінарної команди. Створено адміністративну комісію, яка розглядатиме відповідно до чинного законодавства справи про адміністративні правопорушення:  а) у галузі охорони праці і здоров'я населення; б) у галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури; в) у промисловості, будівництві та в галузі використання електричної і теплової енергії; г) на транспорті, у галузі шляхового господарства і зв'язку; д) у галузі житлових прав громадян, житлово-комунального господарства та благоустрою; е) у галузі торгівлі, громадського харчування, сфері послуг, у галузі фінансів і підприємницької діяльності; є) що посягають на громадський порядок і громадську безпеку; ж) що посягають на встановлений порядок управління. з)  інші. Це сприятиме вихованню громадян у дусі точного і неухильного додержання законів, правил співжиття й чесного ставлення до державного і громадського обов'язку, поваги до прав, честі й гідності громадян, а також запобіганню вчиненню нових правопорушень як самими правопорушниками, так й іншими особами.

14:29:20 18.05.2021

ХІХ  фольклорний фестиваль «Великодні гаївки» відбувся!!!

Розмаїття аматорських фольклорних колективів, багаті святкові столи в господах, майстер – класи від народних майстрів. Море позитивних емоцій, гордість переповнює за нашу багату культурну спадщину! Щиро вдячна своїй команді, всім працівникам культури нашої громади, старостам, Будинку дитячої та юнацької творчості, всім, завдяки кому вдалось створити ціле феєричне фольклорне дійство! Надзвичайно вдячні нашому самому народному депутату України Ларисі Білозір, яка стала рушійною силою у проведенні фестивалю! Слова вдячності за моральну та фінансову підтримку обласному депутату, керівнику ТОВ «Агропослуг транс сервіс» Віталію Беню. Дякуємо ТОВ «МХП – Агрокряж»(Гнатишин В.М.), БО «БФ «МХП – Громаді»,ФГ «Вільне» (Цибульський В.В.), ФГ «Наше яблуко» (Бандурін М.А.), ФГ «ВІС-57» (Вонсович І.С.) за надану спонсорську допомогу. Раді були бачити на святі та дякуємо за участь старостинські округа Бабчинецької сільської ради, фольклорні колективи з Вінниці, Тульчина, Браїлова, голову Могилів – Подільської районної ради Івана Телеватюка разом із заступником Василем Мельничуком, голову Могилів – Подільської районної державної адміністрації Юрія Яцука з заступником Світланою Антонюк, начальника відділу стратегічного планування та інвестиційної діяльності виконавчого апарату Вінницької обласної Ради Марію Якименко, провідного методиста Вінницького обласного центру народної творчості Тетяну Гарбулінську, помічника депутата обласної ради Андрія Поліщука Олександр Бірюкова, зіркових гостей : «народного кума» Миколу Янченка, гурт «Водограй», директора Вінницького коледжу культури і мистецтв ім..М.Д.Леонтовича Станіслава Городинського, всіх – всіх гостей та жителів громади!!! Всім разом нам вдалось створити неповторну атмосферу самобутньої української культури. Зустрінемось через рік на ювілейному фестивалі!!! Селищний голова             Олена Бень  

12:14:54 17.05.2021

Увага!

З метою недопущення поширення короновірусної інфекції, звертаємось до всіх учасників та гостей фестивалю «Великодні гаївки» з проханням бути відповідальними, підчас заходу дотримуватись соціальної дистанції та маскового режиму!

09:58:11 14.05.2021

Дорогі наші ветерани! Шановні жителі Чернівецької громади та гості!

8 і 9 травня в Україні відзначаються День пам’яті та примирення, з нагоди незабутнього подвигу визволителів від навали нацизму і вшанування жертв Другої світової війни, та День Перемоги. У ці дні ми говоримо про сумні події 1939 – 1945 років. Згадуємо всіх тих, перед ким ми у безкінечному боргу за наше сьогодення, схиляємо голови перед полеглими у боях, у концтаборах, у вирі воєнного лихоліття. Важко знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. Невпинно летять роки. Все менше і менше залишається живих учасників, свідків Другої світової війни. Багато років віддаляють нас від тих подій, але ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати неоціненний подвиг ветеранів Другої світової війни – як приклад патріотизму, мужності та справжньої любові до рідної землі. Низький уклін і слава визволителям, котрі зі зброєю у руках захистили свободу і незалежність країни та воїнам, які сьогодні захищають цілісність нашої держави на сході України.Вічна пам'ять всім, хто загинув в боях, захищаючи Батьківщину.  Цьогоріч травень знову зустрічаємо в умовах карантинних обмежень, тому не буде традиційних масових заходів. Натомість в соціальних мережах звучатимуть слова вдячності визволителям за мир і свободу. Дорогі ветерани, учасники бойових дій, діти війни, прийміть щиру вдячність за відважність, героїзм, витримку, за все, що ви зробили, аби ми сьогодні мали світле, вільне майбутнє.   Зичу всім вам міцного здоров’я, благополуччя і затишку у ваших домівках та серцях.  Любові і пошани від близьких людей, віри у славне майбутнє. Доземний вам уклін! Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир, спокій та добро. Зі святом! З Днем пам’яті та примирення! З Днем Перемоги!

00:33:45 08.05.2021

Відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги в громаді

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найстрашнішою трагедією ХХ сторіччя. У ці дні ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з нацизмом. Ціна Великої Перемоги – мільйони загиблих на полях бою, у концтаборах та на примусових роботах, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. Майже в усіх населених пунктах громади відбулись мітинги із врахуванням карантинних обмежень. Виступаючи на мітингу – реквіємі в смт. Чернівці, селищний голова Олена Бень зазначила наступне: «…В ці травневі дні, ми згадуємо всіх тих, перед ким м у безкінечному боргу за наше сьогодення, схиляємо голови перед полеглими у боях, у концтаборах, у вирі воєнного лихоліття. Важко знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. Невпинно летять роки. Все менше і менше залишається живих учасників, свідків Другої світової війни. Багато років віддаляють нас від тих подій, але ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати неоціненний подвиг ветеранів – як приклад патріотизму, мужності та справжньої любові до рідної землі. Низький уклін і слава визволителям, котрі зі зброєю у руках захистили свободу і незалежність країни та воїнам, які сьогодні захищають цілісність нашої держави на сході України. Вічна пам'ять всім, хто загинув в боях, захищаючи Батьківщину. Щира вдячність ветеранам, учасникам бойових дій, дітям війни за відважність, героїзм, витримку.   Зичу всім міцного здоров’я, благополуччя і затишку у ваших домівках та серцях.  Любові і пошани від близьких людей, віри у славне майбутнє. Доземний вам уклін! Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир, спокій та добро.»  

17:26:01 07.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь