Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

НОВИНИ

Реформа державного архітектурно-будівельного контролю: роль та місце муніципальної влади

 Асоціація міст України за підтримки Міжнародної будівельної виставки InterBuildExpo 2021 проводить круглий стіл «Реформа державного архітектурно-будівельного контролю: роль та місце муніципальної влади».

10:05:25 22.03.2021

Чергова сесія селищної ради

Відбулась 6 чергова сесія селищної ради 8 скликання. Розглянуто ряд важливих питань та прийнято відповідні рішення. 

18:16:03 19.03.2021

На Чернівеччині вшанували пам'ять полеглих за її визволення в далекому 1944 –му.

Скільки б років не пройшло, назавжди в пам’яті вдячних нащадків залишиться спомин про страшні втрати і величезні жертви у Другій світовій війні, про мужність та відвагу воїнів, які ціною власного життя зупинили «коричневу чуму». І сьогодні, в дні 77-ої річниці визволення Чернівеччини, ми вшановуємо пам'ять про загиблих воїнів, які полягли в боях за звільнення рідної землі від ворога.

18:12:30 19.03.2021

До уваги жителів громади!!!Про зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення

        04 березня 2021 року набирає чинності Закон України від 03.02.2021 №1187-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки».  Стаття 175. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням - тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 тис. грн) і на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 тис. грн)

18:07:04 18.03.2021

Повінь та кригохід – небезпечне явище природи

Людина є найвищим та найкращим творінням природи, але, як і інший тваринний та рослинний світ, вона потерпає від негативного впливу стихійних явищ природи, які інколи несуть загрозу її життю та здоров’ю. Одним із таких небезпечних природних стихійних явищ є весняна повінь та кригохід. Повінь – стрімке підняття рівня води у річках із значним затопленням великої поверхні суходолу за рахунок інтенсивного танення значного шару снігу, танення льодовиків у горах, за рахунок поєднання паводкових вод з кригоходом, сильних і протяжних злив мусонного характеру (останнє явище в Україні з кожним роком спостерігається все частіше). Під впливом дії сонячного тепла в зимово - весняний період, коли сонячні промені сильніше нагрівають поверхню Землі, сніжний та крижаний покрив, відбувається їх танення. Крига у річках та озерах стає тонкою та крихкою, що несе додаткову загрозу для любителів зимової рибалки та дітей, які виходять на кригу в міру своєї цікавості. Водні об’єкти стрімко насичуються водою, що в свою чергу нерідко призводить до паводків (нерегулярне, але значне підвищення водності річки в межах річного циклу, що може викликати повінь) та повеней із таким супутнім явищем як кригохід. Кригохід на річках нерідко супроводжується заторами криги або зажерами (скупчення внутрішньо водної криги, який створює крижану пробку). Щільність кригоходу у річках може сягати до 10 балів, у озерах до 3-х. Зажери зумовлюють додатковий підйом води і затоплення нових територій, що в свою чергу створює додатковий тиск на крижану пробку, наслідком чого може утворитися навальна хвиля. Навальна хвиля створює небезпеку затоплення нових територій суходолу, розташованого нижче за течією, із затопленням підвальних приміщень та підмиванням фундаментів житлових та нежитлових споруд, які знаходяться в зоні ризику підтоплень під час повеней, що може призвести до їх руйнації. Нагадуємо про основні правила поведінки під час загрози виникнення повені: Отже, період кригоходу небезпечний для тих, хто живе поблизу річки, ставка, водойми. Звикаючи взимку користуватися пішохідними переходами по кризі, багато хто забуває про небезпеку, яку вона становить навесні. Пам'ятайте, переходити річку, ставок, озеро по весняній кризі — небезпечно, і будьте особливо пильними під час повеней!

18:03:08 18.03.2021

Обговорення Стратегії розвитку Чернівецької селищної ради на 2021 – 2030 рр

З метою належного обговорення проекту Стратегії розвитку Чернівецької селищної ради на 2021 – 2030 рр. розпочато зустрічі з громадськістю. Враховуючи складну ситуацію з захворюваністю на COVID-19, прийнято рішення обговорення та публічні слухання проводити поетапно з дотриманням протиепідеміологічних заходів.  Перша проведена зустріч була з підприємцями нашої громади. Селищний голова Олена Бень, звертаючись до присутніх, сказала наступне: «…Для того, щоб наші дії були злагодженими приймається  Стратегія розвитку Чернівецької селищної ради на 2021 – 2030 рр – це свого роду дороговказ якого ми будемо притримуватись. В проекті Стратегії задекларовано, що розвиток громади вимагає комплексного підходу та використання механізмів співпраці влади, бізнесу і громади. Головна Мета Стратегічного плану – формування сталого місцевого розвитку громади за нових умов, докорінні позитивні зміни якості життя мешканців шляхом комплексної зміни системи управління, підвищення конкурентоспроможності економіки, інвестиційної привабливості, ефективного використання ресурсів, узгодження інтересів влади, громади та бізнесу…»  Презентувавши Стратегію, Олена Петрівна запропонувала заповнити роздані анкети, що сприятимуть не тільки належному обговоренню, але й внесенню важливих правок.  В ході зустрічі піднімались надзвичайно важливі питання, а це і благоустрій, і залучення додаткових інвестицій, і необхідність створення в Чернівецькій громаді Спілки підприємців тощо.  Саме головне, що показало спілкування з представниками малого і середнього бізнесу - всі хочемо одного – жити в процвітаючій громаді, пишатись своєю малою батьківщиною, а для цього потрібно зовсім мало – платити податки, дотримуватись правил благоустрою, не стояти осторонь, а підкладати плече. На завершення селищний голова зазначила: «…Кожен має відчути, що саме він господар на своїй землі і тоді, вирубавши хащі, позбавившись від накопиченого бруду в посадках і душах, ми побачимо наскільки прекрасна наша земля».

20:32:51 11.03.2021

Робочий візит народного депутата України Білозір Л.М.

Сьогодні, перебуваючи на окрузі, в Чернівецьку громаду завітала народний депутат України Білозір Лариса Миколаївна. Не обійшлось цього разу, як і зазвичай, без подарунків – відреагувавши на звернення, в Чернівецький  ЗДО "Дзвіночок" подаровано акустичну систему. Це неабияк допоможе у музичному супроводі свят. І дітки, і дорослі тепло дякували Ларисі Миколаївні за такий приємний і вкрай необхідний подарунок. Також, з робочим візитом народний депутат побувала в Чернівецькій селищній раді. Лариса Білозір, поспілкувавшись з селищним головою Оленою Бень, особисто пересвідчилась, наскільки активно готуються до реконструкції приміщення селищної ради з метою розміщення Центру надання адміністративних послуг, що є одним із пріоритетів для новоствореної громади.  

20:28:07 11.03.2021

Зустріч в рамках реалізації проєкту «Пульс»

В рамках реалізації проєкту «Пульс» відбулась зустріч колективу апарату селищної ради з представниками Асоціації міст України, спрямована на обговорення питань співробітництва, в частині правової підтримки та розвитку новостворених об’єднаних громад. Розглянули та надали компетентні роз’яснення з проблемних питань, що виникають в процесі становлення територіальної громади.

17:41:19 11.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь